Trans-Holland: 175 uitdagende MTB kilometers

Trans-Holland: 175 uitdagende MTB kilometers

De Trans-Holland wordt georganiseerd door Max Bodifee van GO MTB en is een uniek offroad avontuur in eigen land. Mooier en uitdagender dan ooit.

Max heeft twee mooie meerdaagse routes uitgestippeld door afwisselende natuurgebieden, over mooie singletracks en verrassende offroad paadjes. Het weekend is volledig verzorgd en de routes zijn strak uitgezet. Het enige dat we hoeven doen is fietsen en vooral genieten.

Routebeschrijving Trans-Holland Zuid-NL

Dag 1: Best (Noord-Brabant) – Afferden (Limburg):
Net voorbij Best begint het crosscountry feest – vanaf dat moment zullen we de ene na de andere mooie track aan elkaar te verbinden. Een aantal parels van MTB routes en onbekende tracks worden op verrassende manier aan elkaar geregen. Halverwege de dag komen we op de lunchplaats tussen de weilanden, midden in een natuurgebied aan, veel Nederlandser wordt het niet. Met het laatste broodje nog maar net achter de kiezen komen we op ‘de mooiste singletrack van Nederland’, zoals Ydwer van der Heide schreef in de UP/DOWN, met kilometers aan flowy kombochten. Met een big smile stranden we op het terras van een lieflijk theehuis voor een stukje heerlijke verse taart. Op die taart trappen we via onder andere Overloon de laatste kilometers richting Limburg weg. We steken de Maas over om de laatste singletracks van vandaag onder onze noppen voorbij te laten rollen in natuurgebied de Maasduinen. Moe maar voldaan komen we aan op camping Roland in Afferden. Een supermooie camping aan de rand van het bosgebied, met ook trekkershutten voor degenen die iets meer comfort willen. ’s Avonds zullen tijdens de barbecue de belevenissen van de dag met het uur spectaculairder worden naverteld. Afstand +-100 km.

Dag 2: Afferden (Limburg) – Nijmegen (Gelderland):
We vertrekken na een stevig ontbijt in noordelijke richting en draaien meteen een singletrack op vanaf de camping. Oef..dat eerste klimmetje voel je wel! Na wat lekkere paden om op te warmen, nemen we een kijkje bij onze Oosterburen, waar we een deel van het uitgestrekte Reichswald doorkruisen. Kilometers op en neer door mystieke bossen met een afsluiter bovenlangs de Ooijpolder maakt het een mooie en pittige tocht. Tijd voor een lunch dus, die onderaan een mooie afdaling al klaar staat. Na de lunch gaat het gelijk omhoog naar Groesbeek, bekend om de snelle trails en mooie uitzichten. Net boven Nijmegen komen we pas weer uit het bos om uit te rollen richting het eindpunt in Nijmegen. Afstand: +-75 km.

Kosten

De kosten voor deelname aan een 2-daagse Trans-Holland bedragen €219,- p.p. Dat is inclusief:

  • 1x overnachting in hut (zolang de bedden strekken, anders slaap je in een 1-persoons tent van de organisatie)
  • 1x ontbijt, 2x lunch, 1x diner
  • fruit, koeken etc bij pauzes
  • (sport)drank gedurende de hele dag
  • koffie en taart (1x) onderweg
  • professionele begeleiding door gediplomeerde instructeur(s)
  • bagagevervoer

Exclusief:

  • slaapzak en kussen;
  • mountainbike en fietsuitrusting (te huur);
  • vervoer naar startlocatie en van finishlocatie. We starten en finishen op enkele kilometers van grote NS stations. Reizen met de trein wordt dan ook aangeraden.

Meer informatie
Wil je dit avontuur ook zelf ervaren? Schrijf je dan nu in voor een van de Trans-Holland weekenden via de site van GO MTB.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *