Over mij

Mountainbiken met een big smile, dat is MissMTB!

Sporten doe ik al van kleins af aan. Je kunt wel zeggen dat het met de paplepel is ingegoten. Turnen, tennissen, badmintonnen, paardrijden, skiën, step, bootcamp, wielrennen. Maar mijn echte passie ligt bij het mountainbiken. Zodra ik op mijn mountainbike stap, komt er een enorme smile op mijn gezicht. Het is uitdaging, het is fysiek, het is in de natuur zijn, het is avontuur en grenzen verleggen, maar bovenal is het PLEZIER!

In 2009 kocht ik mijn eerste racefiets. Ik werd vrij snel fanatiek en heb aan menig toertocht deelgenomen, van de Amstel Gold Race tot Luik Bastenaken Luik tot Boogies Extreme en nog vele anderen. Mede door mijn vriend René was ik intussen besmet geraakt met het mountainbikevirus en dus kocht ik in juli 2011 mijn eerste mountainbike, een matzwarte Focus, een instapmodel. Een keuze die meer gebaseerd was op looks, dan op enig technische specificatie.

Na drie jaar heb ik mijn Focus ingeruild voor een upgrade, een carbon Scott Scale 920 om vooral hard mee door het bos te crossen. Ondertussen kreeg ik steeds meer de smaak van het afdalen te pakken en dus kwam er een full suspension bike bij, een Trek Fuel EX en sindsdien ben ik het mountainbiken nog toffer gaan vinden! En nu is er nog een ultieme upgrade bijgekomen: een Propain Hugene. Het wordt dus nog leuker en zeg nou zelf, N+1 toch? 

Ik ben lid van CTC Fietsen Utrecht en met deze groep enthousiastelingen rijd ik graag de routes op de Utrechtse Heuvelrug, maar ik zoek ook geregeld vette trails in het buitenland op. Finale Ligure en de Dolomieten zijn tot nu toe favoriet!

Een paar jaar terug ben ik deze blog begonnen om mijn mountainbike avonturen in woord en beeld te delen en ik hoop hiermee mijn enthousiasme voor deze fantastische sport op jou over te kunnen brengen. En met name op vrouwen, want vaak genoeg ben ik de enige dame op de mountainbike tussen een groep mannen (ook gezellig, maar het zou leuk zijn als hier verandering in komt!). Mijn missie is dan ook om meer vrouwen aan het mountainbiken te krijgen. Er is gewoon niets leukers!

Af en toe lever ik een bijdrage aan de site van MTB Girls Squad en ik heb sinds kort een eigen YouTube kanaal!

PS Heb je tips, vragen of opmerkingen? Laat het mij weten!

2 Reacties

 1. F.
  13 oktober 2019 / 21:34

  Hallo Diane, leuk dat je een eigen website hebt die is gewijd aan jouw liefde voor het mountainbiken. Ook ik ben er erg enthousiast over en doe het nu alweer bijna 4 jaar.
  Inmiddels 54 geworden en ik merk dat mijn kracht en conditie achteruit gaan. Ik heb moeite om mee te komen wanneer we met groepjes fietsen. Ik trainde eerder in een sportschool, maar vind trainen in een sportschool echt niet leuk.
  Kortom ik wil mijn conditie en kracht verbeteren. Heb jij misschien tips?

  • 15 oktober 2019 / 07:34

   Dank voor je reactie en wat goed te horen dat je ook zo enthousiast bent over mountainbiken! Trainen in een sportschool heeft ook niet mijn voorkeur. Zelf doe ik naast het mountainbiken hardloop interval training. Super effectief en je bent lekker buiten bezig. Daarnaast pak ik in de zomer vaak de racefiets. Vind ik zelf minder leuk, maar het is wel heel goed voor je conditie. Ook kan ik op mijn werk elke donderdag meedoen met de bootcamp les. Dit is zowel kracht als conditie, maar dat moet dan maar net ergens bij jou in de buurt worden aangeboden. Ik hoop dat je hier iets mee kunt. Ik wens je vooral heel veel plezier op de mountainbike en onthoud, it’s not about the miles, it’s about the smiles 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *