All I want for Christmas…zes praktische cadeautips voor onder de dennenboom

All I want for Christmas…zes praktische cadeautips voor onder de dennenboom

Hohoho! Het is bijna kerst, tijd voor gezellig samenzijn met familie en vrienden en genieten van al het lekkers dat december te bieden heeft, van kerstkransje tot oliebol tot champagne en nog meer verleidingen die gewoon niet te weerstaan zijn (genieten toch? In januari gaan we er weer vol tegenaan!).

Vaak zijn dit ook de dagen dat het druilerig weer is of sneeuwt, zoals de afgelopen dagen. Des te gezelliger vind ik het om lekker binnen te zitten. Kachel aan, glaasje wijn erbij, kaarsjes aan en Mariah Carey op de achtergrond (hoewel dit echt de meest foute kerstplaat ooit is als ik de mensen om mij heen moet geloven, maar dit terzijde).

Het mountainbiken staat dan ook heel even op een lager pitje, niet alleen vanwege het weer, maar ook omdat er tussendoor nog inkopen voor onder de dennenboom gedaan moeten worden. Een nieuwe bike is wellicht wat veel om aan onze lieve kerstman/vrouw te vragen, maar hij of zij kan natuurlijk best iets kleins en praktisch voor je kopen. Deze kerstvrouw heeft zes praktische cadeaus voor je op een rijtje gezet.

  1. Mastering Mountainbike Skills 3e editie

Fietscoach Lee McCormack heeft samen met mountainbike legende en ex wereldkampioen Brian Lopes de inmiddels derde druk uitgebracht van zijn klassieker Mastering Mountain Bike Skills. Een prachtig  dik boek dat werkelijk alle onderwerpen qua rijtechniek aansnijdt. En dat alles in een prettig leesbare schrijfstijl. Wel in het Engels, maar rijk geïllustreerd, dus ook voor degene die het Engels minder goed beheersen, moet dit zeker te doen zijn. Deze derde editie is inmiddels ook in Nederland te koop voor €20,99. Up/Down Magazine mocht een tijdje terug een exemplaar weggeven en ik was de gelukkige winnaar! Ik heb dus al een kijkje kunnen nemen. Wil je beter leren rijden dan is dit boek onmisbaar onder de dennenboom!

  1. POC Do Blade fietsbril

POC ken ik voornamelijk als wintersportmerk, maar ze richten zich ook steeds meer op het fietsen. Toegegeven, de producten van POC zijn niet goedkoop, maar ik vind hun ontwerpen wel heel onderscheidend. Nu is dat nogal subjectief, maar ik houd wel van een product met een opvallend design. Onlangs heb ik zelf de POC Do Blade fietsbril besteld via Canyon (een mooie aanbieding!). En deze bril valt zeker op. De kleur, de grootte, het opvallende logo. Deze bril kan niemand ontgaan, daarbij omsluit het montuur je ogen, wat ik zelf erg prettig vind. Zet deze bril dus op je verlanglijstje, je zult er geen spijt van krijgen!

  1. Gardena drukspuit

Als je dan toch besluit om met dit weer op de mountainbike te stappen, is de kans groot dat je daarna nog aan de slag moet om je bike weer spik en span te krijgen en te ontdoen van alle sneeuw –en modderresten. De kerstman heeft het perfecte kado voor degene die geen buitenkraan heeft, namelijk de Gardena drukspuit. De drukspuit heeft een vulcapaciteit van 5 liter en is ideaal voor het schoonmaken van je bike. Hij is berekend op max. 3 bar en voor slechts €24,95 ligt deze onder jouw oh dennenboom!

  1. Toppeak Hummer II

Enorm balen natuurlijk als je onderweg mankementen hebt, maar met deze bekroonde multi-tool van Toppeak is het een fluitje van een cent om je defect te repareren en weer vrolijk verder te biken. Deze tool kost €19,95 en combineert 16 essentiële gereedschappen in een. Standaard is de toppeak uitgerust met een basisset inbussleutels en een Torx T25. Hier wordt deze kerstvrouw in ieder geval erg blij van!

  1. Sealskinz W’s all weather fietshandschoenen

Speciaal voor de dames heeft de kerstvrouw deze fietshandschoenen van €56.95 geselecteerd. Trek erop uit en houd je handen warm en droog met deze wind –en waterproof handschoenen van Sealskinz. Een veel gehoord probleem bij zowel mannen als vrouwen zijn koude vingers. Laat je door de weersomstandigheden niet tegenhouden en ga lekker naar buiten. Deze handschoen voor alle weerscycli beschermt je handen zo goed mogelijk tegen de kou. En mocht je dan toch koude handen hebben gekregen, kun je die na afloop van je bikerit altijd opwarmen aan een glas Glühwein. Ook nog eens goed voor de inwendige mens!

  1. Het MTB vignet 2018

Het einde van het jaar nadert rap. Dat betekent dat het tijd is om de verplichte vignetten voor diverse routes aan te schaffen zodat je ook in 2018 op pad kunt én bijdraagt aan de instandhouding en ontwikkeling van de routenetwerken. De routes van Natuurmonumenten zijn: Nationaal Park Veluwezoom, Nationaal Park de Loonse en Drunense duinen, Montferland, het Voorsterbos en Beetsterzwaag. Het MTB-vignet 2018 kost €12,00. Je kunt het vignet gewoon online bestellen, dus hoef je als kerstman/vrouw niet eens de deur uit. We denken graag praktisch met je mee!

Ook voor de Utrechtse Heuvelrug routes is het nieuwe vignet al te koop. Dit kost €7,50 en is geldig voor alle routes die onder het netwerk vallen. Vignetten zijn uitsluitend te koop bij de verschillende distributeurs/verkooppunten in het gebied. Dit zijn dus de volgende routes: Zeist, Austerlitz, Leersum, Amerongen, Hoge Ginkel, Rhenen, Kwintelooijen en Lage Vuursche (momenteel in aanleg, maar deze winter gereed).

Veel succes met het doen van de inkopen en alvast heel fijne feestdagen en natuurlijk veel bikeplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *