We kijken sportief gezien vooruit naar 2020

We kijken sportief gezien vooruit naar 2020

Traditiegetrouw maak ik aan het einde van het jaar de balans op. Wat is het sportief gezien voor jaar geweest en welke doelen stel ik mezelf voor het nieuwe jaar?

2019 is voor mij een enerverend jaar geweest. Het begon zo mooi. Ik heb veel kilometers op de mountainbike gemaakt, was volop aan het sporten (hardlopen, bootcampen) en heb behoorlijk wat grenzen verlegd op de mountainbike en daarmee een boost gegeven aan mijn MTB skills. Ook heb ik een fantastische vakantie in Finale Ligure beleefd. Tot zover de geluksmomenten.

Eind september bleek mijn vader ernstig ziek te zijn en vrij snel daarna is hij overleden. Sindsdien ben ik niet meer mezelf en lukt het me niet om te sporten (zie eerdere blogpost). Desondanks wil ik toch vooruit kijken naar 2020 en mezelf enkele doelen stellen. Ik heb er namelijk alle vertrouwen in dat ik weer van kleine (sport)momenten kan gaan genieten.

  1. Vaker de fiets naar het werk pakken. Ik woon in Den Bosch en werk in Veghel. Mijn woon-werk afstand is slechts 20 kilometer en dus prima te doen op de fiets. Als het mooi weer is, pak ik nu al af en toe de racefiets om naar mijn werk te gaan. Een mooie aanvullende workout, maar het kost iets meer nabereiding (bestaat dat woord eigenlijk wel?!) als in douchen en omkleden. Daarom ben ik aan het kijken naar een e-bike. Ik heb er al eentje op het oog (een wat sportiever model), maar wil even wachten tot alle modellen 2020 binnen zijn. De e-bike gaat er dus komen volgend jaar! 
  2. Werken aan mijn downhill skills. De laatste jaren ben ik veel bezig geweest met het werken aan mijn algemene MTB techniek. Volgend jaar wil ik me specifiek gaan richten op het verbeteren van mijn downhill skills. In Finale Ligure heb ik de smaak van het downhillen behoorlijk te pakken gekregen, maar er ontbreekt een stukje techniek en lef. Op het 2020 programma staan het volgen van diverse clinics bij Mikey’s Bike Adventure, oefenen in Tecklenburg, Willingen, Winterberg, Limburg en/of de Ardennen en een (downhill) vakantie in (waarschijnlijk toch weer) Finale Ligure.
  3. Mijn downhill collectie uitbreiden. Bij het vergroten van mijn downhill skills hoort ook een grotere downhill collectie. Kniebeschermers heb ik al, maar volgend jaar gaan daar minimaal een full face helm en elleboogbeschermers aan worden toegevoegd. Aan de outfit zal het in ieder geval niet gaan liggen volgend jaar 😉
  4. Meedoen aan een hardloopevenement. Hardlopen stond in 2019 qua events op een laag pitje. Ik heb aan geen enkele wedstrijd mee gedaan. Komend jaar wil in aan minimaal 1 event mee gaan doen. Dat kan bijvoorbeeld de Vestingloop in Den Bosch zijn of de Eindhoven marathon (maar dan niet de volledige marathon maar een halve of de relay)
  5. Weer genieten van het sporten. Misschien wel het belangrijkste doel van allemaal. Ik hoop in 2020 het plezier in het sporten weer terug te krijgen. En als ik weer meer meters ga maken, komt hopelijk mijn conditie ook weer boven niveautje hijgend hert uit.

Ik wens iedereen een mooi en gezond, maar vooral sportief 2020 🙋‍♀️

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *