Wat zijn mijn sportieve uitdagingen voor 2018?

Wat zijn mijn sportieve uitdagingen voor 2018?

Het jaar 2017 zit er bijna op. En ligt het aan mij of lijkt het wel alsof elk jaar sneller voorbij gaat? Je knippert even met je ogen en het jaar is alweer om. Daarom is het mooi om even kort terug te blikken op (sport)jaar 2017 en vooruit te blikken naar 2018. Wat staat er op sportief gebied allemaal op mijn planning? Niet in het kader van goede voornemens, maar gewoon om een paar doelen te stellen die ik graag wil bereiken.

2017 ging als sportjaar voortvarend van start. Met uitzondering van wat koude en natte dagen, was het aan het begin van dit jaar prima weer. Ik heb dus lekker veel kilometers op de mountainbike kunnen maken (ik heb Strava pas recent ontdekt dus helaas geen kilometeroverzicht – jaja, onder welke steen heb ik gelegen? 😉

Eind juni ben ik in een afdaling in de Franse Alpen hard onderuit gegaan en daarna zat het tussen de oren een tijd niet goed. In augustus ging mijn vriend, head first, onderuit. Dat hielp natuurlijk ook niet mee. Bikedip to the max. Pas tegen het einde van dit jaar begon de zin om te mountainbiken steeds meer te komen.

Inmiddels heb ik een blog, een Instagram en Strava account. Nu is het niet mijn ambitie om uitgeroepen te worden tot QOM – Queen Of the Mountain – maar ik heb wel een paar andere uitdagingen voor 2018 op een rijtje gezet.

  1. Kilometers maken in de Eifel. Deze mountainbike hotspot staat al een tijdje op mijn verlanglijstje en in 2018 moet het er echt van gaan komen. Een weekend lang kilometers maken op de mountainbike door dit mooie heuvelachtige landschap. Ik heb er nu al zin in!
  2. De Trans-Holland rijden. Go MTB heeft een driedaagse route uitgestippeld waarbij ze de mooiste stukjes en de vetste tracks van Nederland aaneenknopen tot een serieuze Trans-Holland: 265 kilometer op de MTB door afwisselende natuurgebieden, over mooie singletracks en verrassende offroad paadjes. Meteen mijn meest uitdagende doel, maar zodra de datum bekend is, schrijf ik me in voor dit avontuur! Kijk voor meer info op de site van Go MTB.
  3. Nieuwe MTB routes ontdekken in de Dolomieten. Twee jaar geleden heb ik hier voor het eerst gebiked en het is een van mijn favoriete bikespots. Hoewel ik hier al heel wat kilometers heb gemaakt, blijven er nog zat onontdekte routes over. In combinatie met de heerlijke Italiaanse leefstijl zijn er dus genoeg redenen om hier volgend jaar weer op de bike te stappen!
  4. Werken aan mijn MTB skills. Over het algemeen kan ik op de Nederlandse trails prima meekomen, maar in het buitenland worden mijn mountainbike skills soms behoorlijk op de proef gesteld. Steile afdalingen, haarspeldbochten en kleine beekjes oversteken. Tijd om hier in 2018 een verbeterslag te maken in de vorm van een MTB clinic. Hopelijk zit ik dan in de Eifel en de Dolomieten zekerder op de bike en wie weet kan ik er hier ook nog mijn voordeel mee doen!
  5. Meedoen aan de Vestingloop. Er was een periode dat ik fanatieker aan het hardlopen was. Minimaal een keer per week rende ik mijn rondjes en elk jaar deed ik mee aan zowel de Vestingloop in ’s-Hertogenbosch, als aan de Singelloop in Breda. De laatste twee jaar lag de focus meer op het mountainbiken, maar hardlopen en mtb’en zijn een prima combinatie. Vandaar dat ik het hardlopen weer wil gaan oppakken en als stok achter de deur loop ik op zondag 27 mei de 15 kilometer (als we het doen, doen we het goed!). Heb jij je al ingeschreven?

Wat er verder nog op mijn (wensen)lijstje staat is een nieuwe (full suspension) mountainbike. Of die er ook daadwerkelijk gaat komen in 2018, is de grote vraag. Volgend jaar rond deze tijd verwacht ik een antwoord te hebben!

Ik wens iedereen een mooi, gezond, maar vooral sportief 2018!

Wat zijn jouw doelen voor 2018? Laat het me weten in de comments! Ik ben erg benieuwd!

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *