Van dromen over een eigen MTB kledingmerk naar realiteit

Van dromen over een eigen MTB kledingmerk naar realiteit

Het is altijd leuk om enthousiaste medebikers op de trails tegen te komen. Nog leuker is als je tot de ontdekking komt dat deze rasechte Brabanders bikers een heus mountainbike kledingmerk zijn begonnen. Nieuwsgierig als ik ben, wilde ik daar graag meer van weten. Zo kwamen we op het idee om hun verhaal op te schrijven. En laat ik nou toevallig een blog hebben over mountainbiken waar ik hun verhaal kwijt kan!

Wouter, in het dagelijks leven productieleider, en Teun, werkvoorbereider van beroep, zijn in het weekend vaak te vinden op de trails van Best, Groesbeek of de Loonse en Drunense Duinen. Toch hebben ze niet altijd gemountainbiked. Een leuk feit is dat Wouter tussen zijn 12e en 16e aan professioneel wielrennen en veldrijden heeft gedaan. Pas tweeënhalf jaar geleden kocht hij zijn eerste mountainbike. Naast crossfit is dit nu zijn grootste hobby.

Teun was voorheen met name in de sportschool te vinden. Tot hij daar op een avond extreme mountainbiken op de tv schermen zag. Dat zette hem aan het denken. Niet dat hij nou meteen een downhill bike wilde aanschaffen, maar de keuze om te gaan mountainbiken werd daar ter plekke gemaakt.

Zijn eerste fiets was een Cube hardtail om lekker hard mee door het bos te crossen. Inmiddels is het toch ietsje extremer geworden en heeft Teun een enduro fiets aangeschaft. Bikeparks zijn tegenwoordig dan ook favoriet voor hem. Maar als je Wouter en Teun vraagt over welke ultieme MTB bestemming ze nog dromen dan roepen ze allebei in koor: Whistler, Canada. Soms moet je ook gewoon groots dromen, nietwaar?

Het leuke van mountainbiken is met vrienden het bos induiken, samen stunten en lachen als je valt”, aldus Wouter.

Teun voegt daar aan toe: “Alle seizoenen buiten zijn in de natuur. Het is altijd weer anders, elke route is ook anders. Mountainbiken is gewoon heel tof!

Van je hobby je werk maken. Wouter en Teun hebben het gewoon gedaan en zijn hun eigen mountainbike kledingmerk gestart. Ze hebben beiden altijd al een bepaalde ondernemersdrang gehad en droomden van een eigen baggy kledingmerk. Eind 2020 hebben ze de daad bij het woord gevoegd en WT Elements opgericht.

WT Elements staat voor World’s Thoughest Elements (en natuurlijk de W van Wouter en de T van Teun). De gedachte hier achter is dat de materialen die zij voor hun kleding gebruiken bestand zijn tegen de meest zware omstandigheden. In hun collectie zitten dan ook enkel baggy kledingstukken met een stoer en minimalistisch design, hoog comfort gehalte en een duurzame uitstraling.

Wouter: “Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. Al onze kledingstukken en accessoires worden in Europa geproduceerd. We willen dat onze producten lang mee gaan en dat ook onze verpakkingen van duurzame materialen worden gemaakt.”

Of Wouter en Teun nog ambities hebben met het merk WT Elements? In de nabije toekomst hopen ze allebei dat ze fulltime met hun merk bezig kunnen zijn. Ook willen ze verder kijken dan alleen Nederland.

Teun: “Het liefst willen we uitgroeien tot een duurzaam merk dat binnen heel Europa bekend is. We hebben nu nog een relatief smal assortiment, maar we willen dat op termijn gaan uitbreiden met een vrouwenlijn en wellicht zelfs een speciale lijn voor kinderen.”

Wouter: “Het heeft allemaal tijd nodig, maar we zijn behoorlijk ambitieus en hebben er alle vertrouwen in dat we onze dromen realiteit kunnen maken.”

Ik ben erg benieuwd wat Wouter en Teun de komende tijd gaan neerzetten. Ik kijk hoe dan ook uit naar hun vrouwenlijn en blijf ze dan ook zeker volgen. En sowieso gaan we binnenkort nog een keer samen knallen op een van de Nederlandse trails! Ook nieuwsgierig geworden naar WT Elements? Neem dan eens een kijkje op hun website.

“Don’t just ride, ride better.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *