Home » Top 5 beste mountainbike spots

Top 5 beste mountainbike spots

Top 5 beste mountainbike spots

Met de mountainbike kom je overal. In de zomer neem ik dan ook graag de mtb mee op vakantie. Intussen heb ik al op heel wat plekken in Europa gebiked. Hieronder mijn top 5 van absolute hotspots.

1. Gardameer, Italië 
Met stip op nummer 1. Het plaatsje Torbole ligt aan de noordkant van het Gardameer. Vanuit hier kun je gewoon op de fiets naar de vele routes in de buurt. Mijn favoriete route is de Strada del Ponale, de voormalige verbindingsweg tussen Riva del Garda en de Valle di Ledro. Prachtige vergezichten. Kijk hier voor de mooiste trails en andere tips.

2. Houffalize, Belgische Ardennen
Zes fantastisch uitgepijlde routes starten allemaal vanuit het centrum van Houffalize. Sommige routes zijn wat pittiger, maar ook als beginner kun je hier gewoon prima fietsen.

3. Vogezen, Frankrijk
Afgelopen zomer ben ik voor het eerst hier gaan biken en meteen komt dit gebied in mijn top 5 van beste mountainbike spots. De Vogezen liggen tussen Strassbourg en Basel. Vanuit het plaatsje Guebwiller zijn veel routes ook weer gewoon op de fiets bereikbaar. Met de vele wijnhuizen en karakteristieke dorpjes (denk vakwerkhuisjes) in de buurt kun je ook nog eens perfect de toerist uithangen!

4. Epen, Zuid Limburg, Nederland
In het buitenland vragen mensen vaak hoe het toch komt dat ik redelijk goed kan klimmen (ook als mountainbiker ontkom je er niet aan!), er zijn tenslotte toch geen bergen in Nederland? Bergen niet nee, maar we hebben een geweldig heuvellandschap in Limburg. Vanuit Epen rijd je zo de uitgepijlde routes op. De Epen route is mijn favoriet. Deze route voert door het Vijlner bos. Onderweg kom je genoeg horeca tegen en als bonus heeft deze route aan het einde een spectaculaire afdaling (nog een keer, nog een keer!). En na afloop natuurlijk een heerlijk stuk Limburgse vlaai bij Herberg De Smidse (een begrip in Limburg).

5. Serre Chevalier, Franse Alpen
Misschien ken je dit gebied wel van de Tour de France. Het is namelijk diverse keren opgenomen als etappeplaats. Met wintersport was ik hier al eens geweest, maar in de zomer is het er net zo mooi. Ik heb hier geen uitgepijlde routes gereden, maar ben een week op pad geweest met een gids en groepje mede bikers. Af en toe hartslagje hoog, zeker bij het afdalen van de Col de Buffère. Enige mountainbike skills zijn vereist om hier te kunnen biken, maar spektakel verzekerd!

Wat zijn jouw hotspots? Laat hieronder een reactie achter!

Volg:

1 Reactie

  1. René
    november 7, 2017 / 7:32 pm

    De Eifel in Duitsland is ook mooi.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.