Op naar een gezond en sportief 2021!

Op naar een gezond en sportief 2021!

Dat 2020 een bewogen jaar was, behoeft geen verdere toelichting. Toch is het gek genoeg voor mij, sportief gezien, best een goed jaar geweest. Na een moeizaam laatste half jaar in 2019 waarbij ik het plezier in het sporten volledig kwijt raakte (zie eerdere blogpost), was mijn voornaamste doel dit jaar om weer te kunnen genieten van sporten. Nou en dat is best aardig gelukt! Een terugblik op 2020.

Afgelopen voorjaar was het prachtig weer en met de extra verplichte vrije dagen die ik moest opnemen, had ik alle tijd om op de fiets te stappen. En door het thuiswerken was het ook makkelijker om tussendoor een rondje hard te lopen. Ik merkte dat ik het het heerlijk vond om weer buiten te zijn en mezelf in het zweet te werken. Langzaamaan kwam het plezier terug en daarmee ook de conditie.

Andere doelen die ik mezelf had gesteld dit jaar was om vaker de fiets naar mijn werk te pakken. Tot op zekere hoogte is dat gelukt. De e-bike kwam er. De eerste kilometers werden ook gemaakt. En toen kwam dat virus en moesten we gaan thuiswerken. Nu is het niet zo dat de e-bike in mijn schuur aan het verstoffen was. Als het even kon, pakte ik de e-bike in plaats van de auto om bijvoorbeeld naar mijn moeder te gaan (een rit van 23 km enkele reis). En toen we in de zomer weer af en toe naar kantoor mochten, ging ik uiteraard ook op de fiets.

Hoewel het thuiswerken mij best goed bevalt, hoop ik van harte dat we vanaf volgend voorjaar weer (deels) terug naar kantoor kunnen. Ik merk nu ook dat vijf dagen per week videobellen best pittig is. Ook beweeg ik een stuk minder in deze wintertijd. Ik kijk nu dus alweer uit naar mijn e-bike ritten. Daarnaast hoop ik dat er ook weer gestart kan worden met de sportlessen op het werk. Wat heb ik weer een zin in een uurtje bootcamp of hardlopen met collega’s. Het lijkt werkelijk een eeuwigheid geleden…

Ondanks dat er dit jaar veel activiteiten niet door gingen (zo had ik me ingeschreven voor een aantal mountainbike clinics), heb ik toch aan mijn MTB techniek kunnen werken en progressie gemaakt. De freeride clinic in Beringen (BE) ging gelukkig nog wel door en dit is een absolute boost voor mijn zelfvertrouwen geweest! Verder zijn René en ik veel zelf gaan oefenen en pielen. Zo zijn we een paar keer naar het Aachener Wald geweest, hebben we aan onze downhill skills gewerkt in Bikepark De Wijchense Berg en hebben we grenzen verlegd in Winterberg. In september leek alles enigszins normaal en konden we zelfs gaan biken in Finale Ligure.

Samenvattend kan ik dus zeggen dat 2020 op sportief vlak een prima jaar was. Dat wil niet zeggen dat het ook een goed jaar was. Er zijn best wat zorgen geweest en ups en downs in hoe ik me voelde. Nu het einde van het jaar nadert, wil ik graag vooruit te kijken. Concrete doelen heb ik niet voor het nieuwe jaar. Het is allemaal nog te onzeker. Ik hoop in ieder geval dat de MTB clinics die dit jaar op de planning stonden, volgend jaar wel door kunnen gaan. Verder hoop ik dat we weer in enige mate terug kunnen naar normaal of laat ik zeggen spontaan. Maar het aller belangrijkste is dat ik hoop dat iedereen gezond is en blijft.

Ik wens iedereen een fijne jaarwisseling en op naar een sportief en gezond nieuw jaar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *