Lage Vuursche trail 2.0

Lage Vuursche trail 2.0

Afgelopen zaterdag ben ik voor het eerst met de zaterdag clubrit van CTC Fietsen Utrecht mee geweest. In het winterseizoen fietst deze groep elke zaterdagmiddag om 13:30 uur een andere route op de Utrechtse Heuvelrug. Zaterdag was de nieuwe trail van Lage Vuursche aan de beurt en nu al is deze met stip mijn persoonlijk top 10 binnengekomen. Wat een heerlijke flow zit er in deze trail! Dit voelt als een grote rollercoaster met al die kombochten en vele korte klimmen.

Officieel start de route bij koffiehuis buiten in de kuil in Lage Vuursche (heerlijke cappuccino met hausgemachte brownie!), maar wij zijn vanaf het Beauforthuis in Austerlitz gestart. Met dank aan onze uitstekende routebegeleider zijn we vanaf hier via allerlei verbindingsroutes uiteindelijk bij het startpunt van de vernieuwde trail in Lage Vuursche uitgekomen. Met een groep enthousiastelingen, die deze dag hun eerste training volgde bij CTC, hebben we eerst koffie gedronken voordat we samen de nieuwe trail gingen ervaren.

Vanaf het eerste moment dat je de trail op rijdt is het meteen FUN. Wat een vette single track! Het plezier spatte er bij iedereen af. Dat is ook meteen het leuke van samen rijden. Het plezier in het mountainbike delen en meteen ervaringen uitwisselen over het mountainbiken (type mountainbike, aluminium of carbon, klikpedalen of flatpedals, vette tracks en nog veel meer).

Tenslotte nog dit: een grote groep vrijwilligers, die het merendendeel van de routes in Nederland aanlegt en onderhoudt, maakt het mede mogelijk dat wij met nog meer plezier kunnen biken. Dus als je deze mensen tegenkomt terwijl jij geniet van de trail,  groet ze, bedank ze of stop even voor een praatje!

Bekijk hier de sneak preview van de mtb trail Lage Vuursche 2.0.

Route-informatie Lage Vuursche*

Lengte: 10,2 kilometer
Hoogtemeters
: 92m
Moeilijkheidsgraad
: ***
Combineren
: Deze route kan gecombineerd worden met de MTB route Hoge Vuursche

Wat is jouw must-ride trail? Laat hieronder een reactie achter!

* Bron: MTB Utrechtse Heuvelrug

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *