Over mij

Mountainbiken met een big smile, dat is MissMTB!

Sporten doe ik al van kleins af aan. Je kunt wel zeggen dat het met de paplepel is ingegoten. Turnen, tennissen, badmintonnen, paardrijden, skiën, step, xcore, wielrennen. Maar mijn echte passie ligt bij het mountainbiken. Zodra ik op mijn mountainbike stap, komt er een enorme smile op mijn gezicht. Het is uitdaging, het is fysiek, het is in de natuur zijn, het is avontuur, maar bovenal is het PLEZIER!

In 2009 kocht ik mijn eerst racefiets. Ik werd vrij snel fanatiek en heb aan menig toertocht deelgenomen, van de Amstel Gold Race tot Luik Bastenaken Luik tot Boogies Extreme en nog vele anderen. Mede door mijn vriend was ik intussen besmet geraakt met het mountainbikevirus en dus kocht ik in juli 2011 mijn eerste mountainbike, een matzwarte Focus, een instapmodel. Een keuze die meer gebaseerd was op looks, dan op enig technische specificatie. Na drie jaar heb ik mijn Focus ingeruild voor een upgrade, een carbon Scott Scale 920 en sindsdien ben ik het mountainbiken nog veel toffer gaan vinden. Mijn racefiets is inmiddels dan ook aan het verstoffen en komt nog slechts sporadisch buiten (sorry racefiets ;-).

Ik ben lid van CTC Fietsen Utrecht en mountainbike in de winter af en toe met de dames van Vrouwenwielrennen ‘s-Hertogenbosch.

Sinds kort ben ik deze blog begonnen om mijn mountainbike avonturen in woord en beeld te delen en ik hoop hiermee mijn enthousiasme voor deze fantastische sport op jou over te kunnen brengen. En met name op vrouwen, want vaak genoeg ben ik de enige dame op de mountainbike tussen een groep mannen (ook gezellig, maar het zou leuk zijn als hier verandering in komt!). Mijn missie is dan ook om meer vrouwen aan het mountainbiken te krijgen. Er is gewoon niets leukers!

PS Heb je tips, vragen of opmerkingen? Laat het mij weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *